Foto bij DNA-onderzoek

DNA-onderzoek

DNA-sporen en DNA-onderzoeken spelen tegenwoordig een belangrijke rol bij het oplossen van misdrijven en het identificeren van personen. Uit een biologisch spoor (bloed, speeksel, sperma, huidcellen e.d.) wordt met behulp van de techniek een DNA-profiel vervaardigd.

Het forensisch DNA-onderzoek wordt, conform de forensische richtlijnen en normen, verricht door erkende onderzoekers in geaccrediteerde laboratoria.

Soorten onderzoeken:

Consultancy strafrechtadvocatuur

In het afgelopen decennium is forensisch DNA-onderzoek een steeds grotere rol gaan spelen op het gebied van strafrecht. Door al deze ontwikkelingen wordt het voor de strafrechtadvocatuur steeds complexer de bewijswaarde van de onderzoeksresultaten te doorgronden.

De nieuwe wet 'deskundige in strafzaken' houdt rekening met de genoemde ontwikkelingen. Deze nieuwe wet biedt u en uw cliënt vele kansen. Eén van de voorbeelden is artikel 150A lid 3 van het Wetboek van Strafvordering:
"De verdachte kan naar aanleiding van de uitslag binnen twee weken na kennisgeving daarvan om een tegenonderzoek verzoeken. Hij geeft daarbij aan om welke redenen hij het doen verrichten van een tegenonderzoek noodzakelijk acht"

U twijfelt over het uitgevoerde DNA-onderzoek? Dan is het verstandig een beroep te doen op de expertise van onze experts. Zij adviseren u omtrent een contra-expertise en eventuele aanvullende onderzoeksvragen.

Contact

Neem gerust contact met ons op of maak gebruik van ons gratis intakegesprek. Wij zijn te bereiken op 035-8200347 of e-mail uw vraag naar info@nfob.nl.

Wij bellen u graag even terug!

Wilt u meer informatie?
Laat uw naam en telefoonnummer achter. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld.

NFO werkt onder andere voor: